Extra

Hieronder vindt u nog enkele extra suggesties om aan uw bestelling toe te voegen, of u kan meteen doorgaan met het plaatsen van uw bestelling.

Bio-wijnen

Nog geen passend wijntje bij je bestelling? Op onze wijnkaart vind je biologische rode en witte wijn, rosé en Champagne.

vegan= vegan pikant = pikant extra pikant= extra pikant

Pinda Spread

Pinda spread op basis van onze pindaboter met 100% natuurlijke ingredienten.
Makkelijk te gebruiken in verschillende gerechten, soaps dressings op je broodje of in een slade. Het potje is composteerbaar en milieuvriendelijk.

Ingrediënten: pinda, sambal, uien, suiker, tomatenpuree, citroenblad, zout, knoflook. 

Allergieën:  pinda, gluten en soja. 

Koel bewaren, onder 6°C! 

€ 5.50 / potje 250gr

potje
vegan pikant
Allergieën

Kroepoek - borrel - Oedang Mas

Heerlijke borrelkroepoek voor bij Indonesische gerechten. Ook lekker als snack tussendoor. Tip: even dippen in chilli saus maakt het nog lekkerder!

€ 2.25 / zak(ken)

zak

Allergieën

Kroepoek Melindjo

Emping is een soort kroepoek, gemaakt van de zaden van de melindjoe. Een slanke, dicht vertakte en groenblijvende boom. Zijn zaden zijn olijfvormig en de kern is wit, nootachtig van consistentie en hebben een bittere smaak. Ze zijn rijk aan zetmeel, mineralen, caroteen en vitamine C.

€ 4.50 / 1 zak(ken)

zak
vegan
Allergieën

Pikante Kroepoek

Deze lekker knapperige kroepoek is licht pikant, heeft een natuurlijke kruidige smaak zonder kunstmatige toevoegingen. Serveer deze chips samen met een Aziatische dipsaus zoals bijvoorbeeld zoete chilisaus of bij curries en stoofschotels waarin de kroepoek gedipt kan worden.

€ 2.25 / 1 zak(ken)

zak

Allergieën

Saus zoetzuur

Extra fruitige zoetpikant saus van het huis. Perfect passend bij sommige van onze snacks.

€ 0.02 / 100 gr.

gram
pikant
Allergieën

Spekkoek Pandan (groene)

Spekkoek pandan is een varianten waarin het groene pandanblad wordt verwerkt . Pandanus amaryllifolius is een schroefpalm. Het blad wordt vers gebruikt bij de bereiding en heeft een typische zachte smaak. Men noemt pandan daarom de vanille van Indonesië.

€ 2.60 / 1/10 taart

st.

Allergieën

Spekkoek Original (bruin Kaneel)

Spekkoek (id: Spekuk of Lapis Legit) is een lekkernij die tijdens de koloniale tijd is ontstaan. Het recept is waarschijnlijk afgeleid van een vergelijkbare type cake van Duitse oorsprong, de Baumkuchen, maar aangepast met in Nederlands-Indië beschikbare ingrediënten.  Spekkoek bestaat uit laagjes in twee kleuren, om en om.  De donkere kleur, verkregen door het gebruik van bruine suiker, terwijl er in de lichte lagen witte suiker zit.  De bereiding van spekkoek is erg intens en niet eenvoudig, aangezien het gerecht met grote nauwkeurigheid, laag voor laag, dient te worden gebakken.  Deze lekkernij wordt daarom van oudsher alleen bij speciale gelegenheden geserveerd.

€ 2.60 / 1/10 taart

st.

Allergieën

Kokoswater

Coconut water is het sap in het interieur van jonge kokosnoot. Het water is één van de meest verfrissende drankjes van de natuur, wereldwijd gekend om zijn voedzame en gezonde eigenschappen.  Met cocoswater neemt een unieke hoeveelheid gezonde stoffen in. Natuurlijke suikers, vitaminen, mineralen, elektrolyten, enzymen, aminozuren, cytokine en fytohormonen

€ 2.00 / 330ml

blik

Allergieën

Bestekset CPLA

Deze volledige composteerbare bestekset is ideaal voor bij de BBQ, picknick, feestjes en partijen. Het is hittebestendig tot 85 C. Stevig, geen smaakafdracht en volledig composteerbaar. 

PLA is een afkorting van Poly Lactic Acid (polymelkzuur). Polymelkzuur is 100% biologisch afbreekbaar in industriële composteringsinstallaties en niet schadelijk voor het milieu. Het product wordt geproduceerd uit plantaardig zetmeel met een toevoeging van kalk of talk. De C van CPLA staat voor crystalized en betekent dat het product meer hitteresistentie krijgt.

€ 0.45 / stuk

st.

Allergieën

Tempé-koek

 

Opgelet

Dit ingrediënt houden wij enkel beschikbaar voor klanten die dit bestellen.

Bestel voor zondag, is afhalen na maandag.

Tempé is een koek van soja afkomstig uit Indonesië. Het is een product op basis van sojabonen die na het weken en koken geïnoculeerd (vermengd) worden met de schimmel Rhizopus oligosporus en daarna nog ongeveer 24 uur worden geïncubeerd.  Het heeft een neutrale smaak, maar doordat het andere smaken goed opneemt, is het geschikt als ingrediënt voor verschillende gerechten.

€ 2.40 / koek ong 400 gram

pakje
vegan
Allergieën

Gekonfijte Gember

Heerlijke snoep gember. Kleine blokjes gember gekristalliseerd in suiker. Lekker krokant en zoet maar toch ook de pikante smaak van gember.

€ 4.50 / Bokaaltje

potje
vegan pikant
Allergieën

Sojasaus

Wil je minder zout gebruiken, maar je maaltijden toch extra pit geven? Geen punt met deze natuurlijk gebrouwen sojasaus. Onderzoek, uitgevoerd door het Instituut Food & Biobased Research van Wageningen UR, heeft dat bevestigd. De studie bestond uit proeven, waarbij zout werd vervangen door sojasaus in saladedressings, tomatensoep en op gebakken vlees. Uit de resultaten blijkt dat het testpanel de smaak van het voedsel waardeerde, ook al zat er tot 35 procent minder zout in. In feite was de smaak zelfs verbeterd dankzij de sojasaus.

Denk om je gezondheid!

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vindt dat het beter is minder zout te gebruiken in ons voedsel. Vijf gram of een afgestreken theelepel is de maximaal aanbevolen hoeveelheid. Te veel zout verhoogt het risico op hoge bloeddruk en hartziekten. Wanneer je de hoeveelheid zout die je binnenkrijgt vermindert met 30 procent, leef je veel gezonder.

€ 4.10 / flacon

fl

Allergieën